Prematurkläder / Mammakläder

Att få reda på att man äntligen är gravid och förväntar sig en bebis inom de kommande 9 månaderna är en spännande tid i livet för de blivande föräldrarna.

Men för den blivande mamman innebär den graviditeten många stora kroppsliga förändringar, och en av dem är garderoben.

Kläder under graviditeten

Kläder som tidigare passat perfekt går kanske inte att använda tillsammans med den växande graviditetsmagen, så vad ska man då använda och vad är de bästa och bekvämaste mammakläderna?

Mammakläder de första månaderna

Under de första månaderna kommer inte din graviditetsmage hinna bli särskilt synlig, vilket betyder att du inte än behöver göra tillägg eller ändringar i garderoben.

Men vad du istället behöver göra för att göra det bekvämare för din graviditetsmage är att att justera din stil, beroende på vad du använder för kläder i nuläget.

Till exempel kanske du måste gräva fram några gamla lösa toppar eller jeans som är för stora. Det här är ett bra sätt att spara på pengarna tills du verkligen behöver införskaffa nya mammakläder. 

Hur vet du när det är dags för mammakläder?

Du kommer att märka det väldigt lätt när dina gamla kläder inte längre passar dig, till exempel då du måste knäppa upp den översta knappen på dina jeans hela tiden och inte endast efter måltider.

Eller då du börjar märka att allt du har på dig är av stretchigt material samtidigt som du känner dig svullen hela dagen, varje dag.

Det här plus flertal andra punkter är tydliga tecken på att det är dags för lite shopping.

När det blir dags för nya graviditetskläder

När tiden väl är kommen och dina vanliga ordinarie kläder inte längre passar kan det vara en bra idé att införskaffa sig nya.

När du skall köpa mammakläder / prematurkläder är det bara att shoppa loss, du väljer vad du vill ha och vad du finner mest bekvämt för dig och din nya kropp.

Se till att testa dig fram och att prova flera olika storlekar för att hitta den rätta för dig och undvika några obekväma klädmisstag.

Men om du inte vill spendera massa pengar på kläder du eventuellt endast kommer använda en gång under en kort period i ditt liv kan du alltid låna av vänner eller släkt som har haft bebisar.

Det är ett bra sätt för dig att spara på pengar och för dem att få bort oanvända kläder.

Graviditet och underkläder

När man är gravid genomgår kroppen en stor mängd olika förändringar, det är inte endast ens mage som ändras utan även kroppsdelar såsom brösten. När man är gravid brukar ens bröst bli större vilket innebär att man måste införskaffa en ny bh.

Du kommer att märka när det är dags för en ny bh väldigt snabbt då dina bröst kommer antingen hoppa ut ur bh:n för enkelt eller så kommer du märka att din bh sitter alldeles för tajt på dig.

Bh:s för blivande mammor är nästan ett måste som gravid då de är extremt bekväma och kommer göra din upplevelse enklare. Och se även till att kolla med affären så att du har hittat den rätta storleken för dig.